Metodické listy

květen 2023

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 5/2023

Hlavní novinky

Pozvánka na nominační závody na JMS 2023

Nominační závody na letošní JMS se uskuteční o posledním květnovém a prvním červnovém víkendu. Závod na krátké trati proběhne v sobotu 27. 5. v Přemyslově v Jeseníkách a je součástí závodů ŽA. Dráhový test, sprint a klasická trať se uskuteční o víkend později na Zlínsku. Více informací naleznete na webu reprezentace.

Republikový festival žactva

Letos se RFŽ přesouvá do Brna na ZŠ Hudcova v termínu 10.–⁠11. června. V sobotu žáky čeká městský sprint, orienťácký pětiboj a hry. Termín přihlášek je 28. května v IS ORIS.

Licence OCAD Starter pro WOD

Pro nakreslení mapy a stavbu tratí na letošní World Orienteering Day můžete využít licence OCAD Starter zdarma. Stačí zaregistrovat vaši událost a požádat o licenci.

Teorie

Zajímavé odkazy

Pokud vás vždycky zajímalo, co se v těle děje s cukry, tuky, bílkovinami a jak nám živiny pomáhají k pohybu, pokud se chcete dostat hlouběji pod povrch a vítáte odbornější text, článek biochemika Aleše Dvořáka vás jistě obohatí.

Proč jíme?
 

Tereza Petržilková je česká čtvrtkařka, která v letošním roce obsadila 6. místo na HME v Istanbulu. V podcastu nám prozradí co jí dostalo v pozdějším věku k atletice, jaké má podmínky na přípravu v Plzni, jak se dívá na vývoj světové čtvrtky a mnoho dalšího.

ČAS na podcast
 

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 19. června.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.